A TOP5 családbarát őrző-védő kutya

5. Argentin dog

Egy argentin testvérpár tenyésztette ki őket a 20as-30as években. Több mint 10 kutyafajtából tenyésztették ki ez által egy nagyon különlegesfajta született. Az argentin dog jó őrző védő, vadász és gyerekbarát, hiszen a tenyésztés során boxerek is „használtak”. Negatívuma, hogy nagy termete miatt nehéz sétáltatni.

4. Német dog

Német dog vagy másnéven dán dog, német tenyésztésű fajta. Végleges formáját a 19. században érte el. Hatalmas termete vadászat során kedvező tulajdonsága volt, viszont manapság családbarát kutyának is ajánlják, mindent megtesz a családja védése érdekében. Negatívuma hogy farokcsóválása közben elég nagyot tud ütni és hatalmas mérete miatt nehéz sétáltatni.

3. Bullmasztiff

Brit származásu, tenyésztésű fajta. Bulldogok és masztiffok kereszteződéséből született. Orvvadászok letítésére használták őket, feladata kifejezetten az volt, hogy az elkapott orvvadászt a földön tartsa. Termete robusztus, de ne tévesszen meg senkit kifejezetten család és gyerekbarát fajta.

2. Német boxer

19. században jelent meg. Örző védő kutya létére rendkívül játékos. Korától függetlenül úgy viselkedik mint egy kölyök kutya, folyton játszik, bolondozik ezért rendkívül ajánlott gyerekes családoknak.

5. Cane Corso

Olasz származású kutyafajta más néven olasz masziffnak is nevezik. Masztiff létére rendkívül mozgékony. Tenyésztésének pontos okát nem tudják, sokan harci kutya múltra gyanakszanak, de van egy másik réteg szerint őrző védő szerepet szántak a fajtának. Gyerekeket rendkívül szereti és nagyon türelmes velük, gyakorlatilag bármit eltűr a gyerekektől viszont bármit megtenne azért, hogy megvédje a családtagokat.

cane corso kutya

You must be logged in to post a comment.